Kemi

Spektrofometer

11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)
HEjsa...

Jeg er gået fuldstændig kold i en opgave fra sættet AUGUST 1996 - OPGAVE 3: KRYSTALVIOLET.

Nogen der har løst opgaverne og vil hjælpe????

Svar #1
11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)

Argh kom nu der må være nogen!

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2005 af frodo (Slettet)

hvad går opgaven ud på?

Svar #3
11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)

Opgavesættet kan jeg ik finde på nettet så here goes:

Jeg har 4 vand-opløsninger I-IV med et krystalviolet og dets morlarmasse og densitet er opgivet. Tilsvarende har jeg absorbansen for hver af de fire opløsninger som er målt med et spektrofotometer ved 590nm og kuvettebredde på 1cm.

Jeg skal så eftervise Lambert-beers lov: A=E*l*[B]. Det gør jeg ved at lave en standardkurve osv.

Problemet kommer her:
20ml af opløsning I tilsættes 5,0mL OH-. sammenhørende værdier af tid og absorbans måles. Nu skal vise at reaktionen er af 1. orden med hensyn til krystalviolet. hvad gør jeg?

Svar #4
11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)

er det for kringlet formuleret?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2005 af frodo (Slettet)

du kan lave et plot af dataene, og eftervise 1.ordens kinetikken..

ln[A] som funktion af tiden, skulle gerne give en ret linie

Svar #6
11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)

jeps det har jeg også gjort.

Hastighedsudtrykket er v=k*[RCl] (krystalviolet=RCl) her skal jeg vise at [OH] er konstant. Her er mit argument at [OH] er meget stor i forhold til [RCl] og derfor kan den betragtes som konstant. er det rigtigt argumenteret?

Svar #7
11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)

I det du skrev før mente du ln til absorbansen A ik? det må jo give samme grafiske forløb da konc. af RCl er givet ved A/konstant E.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2005 af frodo (Slettet)

#7: jo, deraf kan du tolke det samme, men hvis du senere skal bestemme hastighedskonstanten,skal du være opmærksom på, at der ikke fås samme resultat.

#6: Nu kender jeg jo ikke noget til mængderne.

Svar #9
11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)

mængden af RCl: 20mL 5mg/L.
mængden af OH-: 5mL 0,1M.

Jeg skal faktisk også bestemme k, men her skal jeg vel lave grafen for ln[RCl]som funktion af tiden. Problemet er når jeg bestemmer [RCl] ud fra forskriften standardkurven gav mig så bliver grafen eksponentiel udviklende.

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2005 af frodo (Slettet)

Det er en eksponentiel udvikling, hvis du afbilder [RCl] som funk af tiden. Men hvis du tager ln[RCl] i stedet, er det en ret linje..

Stadig kender jeg ikke mængderne før de molare masser er oplyst.

Sker der reaktion ved tilsætning af OH-, eller?

Svar #11
11. september 2005 af Mars Volta (Slettet)

Ja reaktionen er:

RCl+OH- --> ROH+Cl-. spektrofotometer kan måle absorbansen til forskellige tider da produktet er farveløst.

RCl har molarmassen 408g/mol.

jeg har beregnet konc. af opløsning I til:
(0,005g/L)/408g/mol=1,225*10^-5M

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2006 af timothy (Slettet)

samme spørgsmål som i #6....jeg skal vise at c(OH-) er konstant under reaktionen.....hvordan (i alverden) gøre jeg det?

og dernæst skal jeg beregne k'...

(Er k og k' egentlig ik det samme?)

Håber at en venlig sjæl kan hjælpe mig...

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2006 af timothy (Slettet)

plzzzz help me

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. januar 2006 af timothy (Slettet)

halloooo

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. januar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Det er en pseudo første ordens reaktion du beskriver.

Nu skriver du ikke hvad konc. af NaOH er, men du er nød til at vise af konc. af krystalviolet er meget mindre end konc. af OH(-), og derfor kan antages at være konstant under reaktionen.

v = k[RCl][OH-] kan omskrives til

v = k'[RCl], hvor k'=k[OH-]. Når du så finder k' ved din afbilding af data i dit koordinatsystem, så kan du også finde den virkelige hastighedskonstant k.

Håber det var hjælp nok.

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. januar 2006 af timothy (Slettet)

Har lidt problemer med opgave e)
Det vides, at reaktionen er af første orden med hensyn til både OH- og krystalviolet. Der udføres et nyt forsøg magen til det beskrevne, blot med den ændring, at der tilsættes 25,0 mL vand, inden NaOH-opløsningen tilsættes.

Beregn den aktuelle koncentration af krystalviolet i reaktionsblandingen 10 minutter efter, at dette forsøg er startet.

??????

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. januar 2006 af timothy (Slettet)

#16....plz help me...den skal afleveres i morgen....:-(

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. januar 2006 af timothy (Slettet)

opper lige tråden i håb om, at en vernlig sjæl lige vil kigge på den...

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. januar 2006 af timothy (Slettet)

opper den lige endnu en gang

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. januar 2006 af frodo (Slettet)

Hvis du fra start ved, at reaktionen er af første orden mht. både RCl,og OH-, kan du vel bare vise, at reaktionen er af første orden mht. RCl, da dette naturligt må have den konsekvens, at [OH-] er (stort set) konstant under forsøget

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.