Matematik

Find forskriften til en andengradspolynomium

18. september 2012 af Airy (Slettet) - Niveau: A-niveau

I opgaven skal jeg finde forskfiten til en paraben som har rødder i (5,0) og (9,0) og går gennem punktet (7,4)

Jeg har hørt om man skal faktoriserer, men er i ike søde at forklare det så jeg forstår det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Når man faktoriserer skriver man parablen mht. rødderne r:

f(x) = a(x-r1)(x-r2)

Du kender r1 = 5, og r2 = 9 eller omvendt.

Så er det bare tilbage at bestemme a via den sidste information:

f(7) = 4


Skriv et svar til: Find forskriften til en andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.