Matematik

Logaritme

18. september 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen som vil tjekke om, lnee-lne giver e?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af nielsenHTX

det giver e-1

husk at ln(e)=ln(e1)=1


Svar #2
18. september 2012 af Sinimini (Slettet)

hmm. Det forstår jeg ikke lige.

Jeg har gjort sådan her:

lnee-lne = ln(ee/e) = e


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det sidste er ikke korrekt.

ee / e = ee · e-1 = ee-1 ,

hvorfor

ln(ee) - ln(e) = ln(ee / e) = e - 1 ,

hvilket jo også ses direkte som anført i #1:

ln(ee) - ln(e) = e - 1


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.