Matematik
integraler
Nogen der kunne være så søde at hjælpe mig med at løse de her to opgaver med integraler.
a)
∫_0^π(cos(x)+3 sin(x)+1)dx
b)
∫_0^(π/2) cos(x)dx
Svar #1
19. september 2012 af nielsenHTX
brug at
∫cos(x)dx=sin(x) + k
∫sin(x)dx=-cos(x) + k
(k’et er ikke vigtigt da du har 2 bestemte integraler)
Svar #2
19. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
kan bare ikke se hvordan jeg skal bruge det når resultatet skal give
a = π+6
og b = 1
Svar #3
19. september 2012 af nielsenHTX
#2 hvad ved du om sin og cos til 0,π og π/2 ? det er nogle særligt pæne værdier.
0∫π(cos(x)+3 sin(x)+1)dx =0∫π(cos(x)dx+0∫π3 sin(x)dx+0∫π1)dx og brug så #1 og det du ved om sin og cos til 0,π.
Svar #4
19. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
forstår godt det du har skrevet.. men forstår ikke hvordan jeg skal gøre.
Svar #5
19. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
kan du ikke vise mig hvordan jeg skal gøre det helt præcis.. for jeg kan ikke finde ud af det
Svar #6
19. september 2012 af nielsenHTX
#5 den er jo næsten lavet...
a) kan stilles på flere måder, man har at
∫cos(x)+3 sin(x)+1dx= ∫cos(x)dx+∫3 sin(x)dx+∫1dx=sin(x)+3(-cos(x))+x (+k, er lidt ligegyldigt her)
derfor er
0∫π cos(x)+3 sin(x)+1dx =[sin(x)-3cos(x)+x]0π=sin(π)-3cos(π)+π-(sin(0)-3cos(0)+0)= udregn selv !
sin og cos til 0,π og π/2 er værdier som du på 3. år skal kende og nu har du i hvert fald muligheden for at finde dem.
b) se det med fed i a) så er du næsten i mål.
Svar #7
20. september 2012 af xAmaliej (Slettet)
= sin(x) + k = sin (π/2) - sin (0) + k = 1 eller hvad?
Skriv et svar til: integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
