Matematik

akut mat hjælp andengradspolyme

19. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

hjælp kam slet ikke forstå denne opgave 

 

opstil en forskift for andengradspolymet når vi kender rødderne 5,9 og punktet 7.4 

håber nogen kan hjælpe mig med at løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af DrNielsen

brug forskriften for et faktoriseret polynomie :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af DrNielsen

f(x) = a(x-x1)(x-x2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af nielsenHTX

når et 2.gradspolynomium har 2 reelle rødder kan det skrives på formen

f(x)=a(x-r1)(x-r2) hvor r'erne er rødderne.

brug så punktet (7,4) til at bestemme a


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af DrNielsen

indsæt rødderne og x,y punktet. Isoler a :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af mathon

#4 konkretiseret:

efter at have opstillet notationen

                                                 y = a(x - 5)(x - 9)      indsættes (x,y) = (7,4)

til beregning af a


Svar #6
19. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

så hvis jeg indsætter x,y på x'ernes plads får jeg a ? 

er lidt forvirret. Er heller ikke så god til ligninger..


Skriv et svar til: akut mat hjælp andengradspolyme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.