Matematik

Hvordan isolere man ligningen?

20. september 2012 af Theguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

sin?(t)+cos?(t)=0 hvordan isolerer man t? Når jeg isolere t få jeg 45, men resultatet er -45. Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af mathon

     
         sin(t) + cos(t) = 0

         cos((π/2) - t) + cos(t) = 0

         2·cos(((π/2) - t + t)/2)•cos((π/2) - t - t)/2) = 0

         2·cos(π/4) • cos((π/4) - t) = 0

        √(2) • cos((π/4) - t) = 0

         cos((π/4) - t) = 0

         (π/4) - t = (π/2) ± p·π        p∈No

         t = (π/4) - (π/2) ± p·π

         t = -(π/4) ± p·π                 p∈No

dvs
         t = (3/4)π  v   (7/4)π   i det principale intertval [0;2π[         (p = 1 og p = 2)

 

.................

anvendt er bl.a.

      cos(x) + cos(y) = 2•cos((x+y)/2)•cos((x-y)/2)

 


Svar #2
20. september 2012 af Theguy (Slettet)

Forresten glemte at sige, at intervallet for t er [0;2Pi].

Tak for hjælpen


Svar #3
20. september 2012 af Theguy (Slettet)

hvor får du π/2 fra?


Skriv et svar til: Hvordan isolere man ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.