Matematik

Procent regning

20. september 2012 af Tholm1 (Slettet)

Kan nogle hjælpe mig med dette:

En størrelse aftager med 6,5 % om året. Efter en årrække er størrelsen aftaget med 55,36%.

Hvor mange år er der gået?

 

Jeg er helt tabt her... Jeg er kommet frem til noget i retningen af 1 -r = (1-r1år)^n men hvad er n her? :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af mathon

 

                           S = So·(1-0,06)n

                           S = So·0,94n


                           So·(1-0,5536) = So·0,94n

                           0,4464 = 0,94n

                           log(0,4464) = log(0,94)•n

                           n = log(0,4464) / log(0,94)


Svar #2
20. september 2012 af Tholm1 (Slettet)

Så har jeg forstået det ret, hvis reslutatet af dette bliver 13 år?


Svar #3
20. september 2012 af Tholm1 (Slettet)

Men jeg forståer ikke helt hvor de 0,06 de kommer fra?


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.