Matematik

hvordan finder jeg grundværdien og x ?

20. september 2012 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

har fået denne ligning hvor jeg skal finde grundværdien og x, men hvordan gør jeg ?

 

2/(x-2)=5/(2x+2)

 

p.s Det skal forstilles som en brøk. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af peter lind

Gang på begge sider med (x-2)(2x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af mathon

 

                                  2/(x-2) = 5/(2x+2)        x ≠ -1   og   x ≠ 2

       gang over kors
                                  2(2x+2) = 5(x-2)

                                  (4x+4) = (5x-10) .....osv........

 

 


Svar #3
20. september 2012 af stef4905 (Slettet)

mange tak =)

 


Skriv et svar til: hvordan finder jeg grundværdien og x ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.