Matematik

Matematikafleveringsopgave som driller på det groveste..

20. september 2012 af Bwaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

En biografejer ved erfaringsmæssigt, at hvis billetprisen forhøjes med 12% falder  antallet af solgte billetter pr. forestilling med 5%. Denne variabel sammenhæng kan beskrives ved funktionstypen

  f(x) = b•x^a,  hvor x er billetprisen og f(x) er antal solgte billetter pr. forestilling

a) Beregn a værdien

 

- jeg kan simpethen ikke gennemskue det! DX Jeg sidder virkelig i fedtefadet nu.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en potensfunktion

f(x) = b · xa

Det vides så, at

f(x·1,12) = f(x)·(1 - 0,05)

Indsæt funktionstypen og bestem a .


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er i øvrigt den samme opgave, som kører et par tråde tidligere her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1239256


Skriv et svar til: Matematikafleveringsopgave som driller på det groveste..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.