Matematik

Funktionsundersøgelse - monotoniforhold

20. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Hej alle. Vi har om emnet "monotoniforhold" i overemnet "funktionsundersøgelse". 

Mit spørgsmål til jer er, hvad omhandler monotoniforhold egentlig/hvad er det? 

 

Denne beregning forstår jeg f.eks. heller ikke:

 

f(x) = ax+ bx + c

f'(x) = 2ax + b 

f'(x) = 0 

 

Kan i forklare mig, hvad der gøres i hvert step? På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

At bestemme monotoniforholdene for en funktion f(x) drejer sig om at undersøge, hvor en funktion er voksende og aftagende og har lokale ekstrema. Det udføres ved at lave en fortegnsundersøgelse for funktionens differentialkvotient f '(x) . Derfor starter man med at differentiere funktionen og løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af mathon

  så du
       får
                ekstremum
                                     kræver f '(x) = 2ax + b = 0

                                dvs
                                      x = -b/(2a)       hvilket jo er 1.koordinaten til parablens toppunkt

       for a<0
                     x < -b/(2a)  er f '(x) = 2a(x + (b/(2a)) >0
                    dvs
                           f(x) er monotont voksende

 

       for a<0
                     x > -b/(2a)  er f '(x) = 2a(x + (b/(2a)) <0
                    dvs
                           f(x) er monotont aftagende

 

 

       for a>0
                     x < -b/(2a)  er f '(x) = 2a(x + (b/(2a)) <0
                    dvs
                           f(x) er monotont aftagende

       for a>0
                     x > -b/(2a)  er f '(x) = 2a(x + (b/(2a)) >0
                    dvs
                           f(x) er monotont voksende


            

                           


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2012 af mathon

i oversigt
    se
  


Svar #4
20. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

TUSIND TAK!


Skriv et svar til: Funktionsundersøgelse - monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.