Matematik

lidt hjælp

12. september 2005 af Ritta (Slettet)
jeg har lige nogen sprøgsmål som jeg er i tvivl om.. hvis man skal finde koordinatsættet til skæringspunkterne mellem en linje og parabel skal man så ikk sætte ligningerne imod hinanden??

hvordan løser man denne ulighed:
-0,5x < x^2 -8x + 11??

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2005 af Duffy

Man sætte ligningerne LIG MED hinanden:

-0,5x = x^2 -8x + 11

x^2 -7.5*x + 11 = 0

x = 2 v x = 5.5





-0,5x

L = ]-uendelig ; 2[ u ]11/2 ; uendelig[



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

du kan også gøre sådan her

-0,5x=x^2-8x+11

x^2-7,5x+11

Sæt den så ind i denne formel -b-sqrt(b^2-4ac)/2a

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2005 af Duffy

Einstein!!

Formlen er helt korrekt:

[-b ± sqrt(b^2-4ac)]/(2a) , a <> 0.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#3

Ja okay.....kunne heller ikke finde ud af at sætte det dér plus/minus tegn:-D

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2005 af Duffy

plus/minus tegnet skrives vha

Alt+241

±


Duffy ;-)


NB! Husk parentes omkring 2a ellers
opfattes det som


a*[-b ± sqrt(b^2-4ac)] / 2 (forkert!!)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Eller '[Alt] + [7][5][3]' :-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#5

Mange tak Duffy;-D

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

..og Epsilon selvfølgelig:-D

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2005 af Duffy

Plus/minus-tegnet skrives
vha

Alt+241 = ±



Duffy ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#9: Hva'e, er det nu ligefrem noget, vi skal slås om? ;-)

På min skærm returneres i hvert fald, ved hver af tastkombinationerne

'[Alt] + [2][4][1]'
'[Alt] + [7][5][3]'

symbolet ±

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2005 af Duffy

#10: Næh, det var en ventende operation der lå på lur for mig og skulle ikke ha' været "Indsæt svar".
(Det er mig ligegyldigt hvilken tast der anvendes, bare det er noget der virker)...
Nu hvor jeg alligevel har dig i "tale";
hvortil denne navneforandring??!


Duffy ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#11:
Var såmænd blot træt af det gamle navn.

//Epsilon

Skriv et svar til: lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.