Matematik

hjææælp

20. september 2012 af Niels18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ret svært, ved matematik, så håber i kan forklare mig det på en forståelig måde

- I en ligebenet trekant er de to ens sider 3,15 cm , og topvinklen er 72, 0 grader.

-Jeg skal beregne grundlinjen


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vinklerne ved grundlinien (de er lige store). Den halve grundlinie er katete i en retvinklet trekant, hvis hypotenuse er en af de to ens sider, og hvis hosliggende vinkel er en af vinklerne ved grundlinien. Benyt formlen for cosinus til en vinkel i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2012 af nielsenHTX

brug cosinusrelationen altså

a2=b2+c2-2b*c*cos(A)

hvor b=c=3,15 og A=72grader


Svar #3
20. september 2012 af Niels18 (Slettet)

Hvad er b så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

b er en af de to ens sider, der i #2 kaldtes b og c. Man får så

a = 2b·√((1-cos(A))/2) = 2b·sin(A/2) = 2b·cos(90º-A/2) = 2b·cos((180º-A)/2)

Det sidste udtryk svarer til forklaringen i #1.


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.