Matematik

Procent stigning %

20. september 2012 af ChristianSchou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg og en kammerat sidder og er uenige om hvordan formlen for procent stigningen er.

Er der nogen der kan regne det her stykke ud for os.

 

Vi skal bruge hvor mange procent temperaturen stiger med hvis start temperaturen er 24 og den stiger til 29,5 hvor mange % stiger den så?

 

Håber der er en der vil hjælpe så vi kan se hvem der har ret, da vi er meget ueninge. Vi skal jo have det rigtige resultat :D

 

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af mathon

 

          beregn
                        stigning                                  (x-xo)
              
                        relativ stigning                        (x-xo)/xo

                        relativ stigning i procent        ((x-xo)/xo) ·100%

 


Svar #2
20. september 2012 af ChristianSchou (Slettet)

DEr står ikke noget, men vi har fundet ud af det = 22,91 % :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2012 af SuneChr

Hvis I er enige om, at Celcius skalaen benyttes, er det   100%·(29,5 - 24) / 24 .

Det er imidlertid ikke temperaturen, i sig selv, der stiger, men skalatallene.

Hvis vi omregner de to temperaturer i Co til Kelvin grader, forholder skalastigningen sig noget anderledes, men varmeændringen er den samme, uanset hvilken skala vi anvender.

Prøv at leg med tanken, hvis vi har 0oC , og det bliver dobbelt så varmt, hvor varmt bliver det så?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2012 af mette48 (Slettet)

#3 bliv dog nede på jorden og giv et relevant svar på spørgsmålet. Se niveuaet før du svarer

#0

Vi skal bruge hvor mange procent temperaturen stiger med hvis start temperaturen er 24 og den stiger til 29,5 hvor mange % stiger den så?

temperaturen stiger fra 24 og den stiger (29,5-24)=5,5

i % er dette 5,5/24 *100=22,9%


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

SECC har da ret i, at opgaven som den er formuleret er meningsløs. Det er blot en procentopgave med nogle ord føjet omkring den for at give den "praktisk mening"? De folk, der formulerer den slags opgaver, bør være langt mere omhyggelige med at vælge de ord, der pakkes omkring de nøgne beregninger.


Skriv et svar til: Procent stigning %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.