Fysik

Hastighed og acceleration

21. september 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med en mekanik-opgave:

En mand er ude at afprøve sin bil. Bilens hastighed i de første 40 sekunder kan beskrives ved:

v(t) = -0,2*t^2+8*t

hvor v(t) er hastighedsfunktionen og t er tiden

 

a) Bestem accelerationsfunktionen a(t)

 

b) Bestem tidspunktet t_a hvor accelerationen er 0

 

c) Beregn hastigheden til tiden t_a i km/t

 

d) Giv en forklaring på hvorfor bilens højeste hastighed indtræffer hvor accelerationen er 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at a(t) = v'(t)

b) Løs ligningen a(ta) = 0

c) Beregn v(ta)

d) Det hænger sammen med a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2012 af SuneChr

d)  En positiv acceleration er netop udtryk for, at farten endnu ikke har nået sit højdepunkt, men når dette, når bevægelsen går hen og bliver jævn. Den jævne bevægelse er ikke accelereret, a = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

d) Grafen for hastighedsfunktionen v(t) er en parabel, der vender grenene nedad. Bilen opnår derfor sin største hastighed i parabelens toppunkt, hvor netop v'(t) =  a(t) = 0 .


Svar #4
22. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Er a så lig med 304 m/s^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Accelerationen er en funktion af tiden t. Hvilket a henviser du til her?


Svar #6
22. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Jeg henviser til delopgave a


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der skal man finde et udtryk for a(t) som funktion af tiden t. Man kender v(t) . Se vejledningen i #1.


Svar #8
23. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Så v'(t) = -0,4*t+8*t


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Man skal differentiere

v(t) = -0,2·t2 + 8·t


Svar #10
23. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Ja, når man differentiere udtrykket v(t) giver det vel -0,4*t+8*t


Skriv et svar til: Hastighed og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.