Matematik

Andengradsligninger - diskriminanten

21. september 2012 af Ninaamalia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Jeg sidder med andengradsligningen x2 - 7x +10 = 0
 

Dvs. a=1, b= -7, c=10
 

Når jeg så sætter det ind i formlen d= b2 - 4ac, får jeg tallet - 89. Det kan da ikke passe, vel? jeg har regnet den ud adskillelige gange, og bliver ved med at få samme resultat.

Håber nogen derude kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af peter lind

Det gør det heller ikke (-7)2-4*1*10 = 49-40


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2012 af SuneChr

(- 7)2 - 4·1·10  =  9


Svar #3
21. september 2012 af Ninaamalia (Slettet)

Ah tusind tak! Problemet var simpelthen at jeg skrev (-72) i stedet for (-7)2

Mange tak for jeres svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2012 af navn1994 (Slettet)

Det var så lidt :)


Skriv et svar til: Andengradsligninger - diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.