Matematik

kvadratsætningerne

21. september 2012 af fidomus (Slettet)

Hejsa, det ville være super fedt hvis der er nogen som vil komme med et svar på den her opgave: 

brug kvadratsætning til at gange følgende parantes ud:

(2a+3)^2 

jeg er klar over det er første kvadratsætningen man skal bruge, men ikke præcis hvordan man løser den.

mange tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af YesMe (Slettet)

(b+c)^2 = = b^2 + c^2 + 2bc

--------- så lad b = 2a og c = 3

(2a+3)^2 = (2a)^2 + 3^2 + 2*(2a)*3 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2012 af mette48 (Slettet)

(2a+3)^2

(a+b)2= a2+b2+2*a*b

(2a)2+ 32+2*2a*3


Svar #3
22. september 2012 af fidomus (Slettet)

og man kan ikke reducere mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2012 af mette48 (Slettet)

Man kan godt reducere mere, men jeg havde da regnet med at du selv kunne gange ud.

Er det bare et ligegyldigt resultat du vil have, eller er du interesseret i at lære bare en lille smugle?


Svar #5
22. september 2012 af fidomus (Slettet)

Det svar du har givet mig, er jo bare at sætte tal ind i en formel. Det er også hvad jeg selv er nået frem til. Jeg vil allerhelst bare have et svar på opgaven, så jeg kan få af vide om det jeg er nået frem til er det rigtige. Tak, fordi du ville bruge tid på at svare, men det var ikke særlig brugbart. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2012 af Heidiersød (Slettet)

Er det denne kvadratsætning du skal bruge: Kvadratet på første led + kvadrattet på andet led +/- det dobbelte produkt af begge led?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2012 af mette48 (Slettet)

(2a)2+ 32+2*2a*3

4a2+12a+9


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Hvordan kan det ikke være brugbart? Vi havde vist/givet dig vores mellemringer med uden resultat, hvor du skal reducere det selv efter den sidste linje. ELLER, du kunne have vist dine EGNE mellemregninger for at vise, hvor langt du var nået indtil du gik i stå, som vi ellers godt kunne give dig en hånd for! (Come on, du er bedre end det her slags.)

Du burde have lært om reducering før alt det her. Så, var det overhovedet ikke brugbart? Ved du hvad? Dit problem var mere end ikke brugbart. Auch, gjorde det ondt? Fremover skal du så huske at oprette en ny tråd i detaljer (ordenligt) end at bedømme os "ikke-brugbart-svar" som vi (allesammen på SP) ellers troede, det var!


Skriv et svar til: kvadratsætningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.