Kemi

Hj

21. september 2012 af 4-you (Slettet)

Da de fysiologiske koncentrationer af ATP, ADP og PO43  ikke er 1 M, er den energi, der kræves for at syntetisere ATP under fysiologisk betingelser forskellig fra ΔG°(I). I en celle vil man typisk have følgende koncentrationer af stoffer [ATP] = 3,5 mM, [ADP] = 1,5 mM og [PO43 ] = 5,0 mM.

d) Beregn ΔG ved 310 K for reaktion I under disse betingelser.

En voksen mandsperson med en vægt på 75 kg skal bruge et kalorieindtag på ca. 2200 kcal (9220 kJ) fra mad hvert døgn. Maden metaboliseres, og energien i maden bruges til at syntetisere ATP, som giver energi til kroppens kemiske og mekaniske arbejde. Det kan antages, at effektiviteten af at omdanne energien i mad til ATP er 50%.

e)  Beregn massen af ATP, der syntetiseres per døgn (i kg).

f)  Diskutér kort hvordan det kan lade sig gøre at syntetisere denne mængde ATP uden at ens krop ændrer sig væsentligt i løbet af et døgn.

Håber nogen der kan hjælpe mig med at regne opgaverne tusind på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af sss_nnn (Slettet)

Jeg sidder også med denne opgave.

Har du fundet ud af hvordan man regner den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af Navnee (Slettet)

Sidder ogs med den ? Har i fundet ud af noget eller??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af mossegaard (Slettet)

Ja, vi er mange der ikke kan finde ud af denne opgave.

Held og lykke med resten af studiestarsopgaven - Den skal jo snart beståes ;D


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af Myss-__ (Slettet)

BUD: e)  Beregn massen af ATP, der syntetiseres per døgn (i kg):

mand vejer 75 kg. har et energiforbrug på 9220 kJ pr. døgn

ATP i energiforbrug pr døgn: 9220 kJ * 0,5 = 4610 kJ

hvor meget udgør energien af hans kropsvægt?

75kg / 9220 kJ = 0,008134 kg/kJ

dvs hver gang du har en 1 kJ, så har du 0,008134 kg af hans kropsvægt. eller der skal bruges en 1 kJ energi til 0,008134 kg kropsvægt

hvor mange kg ATP syntetiseres så pr. døgn af hans kropsvægt ?

0,008134 kg/kJ * 4610 kJ = 37,5 kg ATP


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af Navnee (Slettet)

Forstår ik hvorfor du ganger 9220 med en halv?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2012 af Myss-__ (Slettet)

fordi kun 50 % af hele energiforbruget går til ATP

50% = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Navnee (Slettet)

Det kan jeg godt se, thanks :)))

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2012 af Mambojo (Slettet)

Hej 

Mangler I ikke lige F)'en? :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2012 af mossegaard (Slettet)

Er der en venlig sjæl der kan finde ud af f) :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2014 af emma9765 (Slettet)

fandt i svarene på e) og f)? :-)


Skriv et svar til: Hj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.