Kemi

Startkoncentration af Fe^(2+) og Ag^(+)

22. september 2012 af Gymnasieven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en opgave i kemi, som jeg er lidt i tvivl om. Vi er blevet bedt om at finde startkoncentration af Fe2+ og Ag+

I forsøget har vi stofferne FeSO4 og AgNO3. Begge stofferne har en koncentration på 0,100 M, og vi tager 50 mL af hver og blander sammen.

Mit store problem er volumen når jeg bruger formlen: c = n/V. Jeg vil tro at volumen er 50 mL da det jeg tager af hvert stof, men en fra min klasse mener at det er 100 mL der er volumen da vi blander stofferne sammen. 

Er volumen 50 mL eller 100 mL


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af mathon

 

               n(Fe2+) = n(FeSO4) = (0,050 L) · (0,100 mol/L) = 0,05 mol

               n(Ag+) = n(AgNO3) = (0,050 L) · (0,100 mol/L) = 0,05 mol

 

blandingskoncentrationer


               [Fe2+] = [Ag+] = (0,05 mol) / (0,100 L) = 0,05 M


Skriv et svar til: Startkoncentration af Fe^(2+) og Ag^(+)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.