Matematik

LIGNINGER MATEMATIK

23. september 2012 af lettie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle jer der bare synes matematik er peanuts!!:))

Jeg sidder med nogle ligninger, som er mega svære efter min mening, håber i vil hjælpe med løsningerne af dem?

 

Reducer udtrykkene mest muligt:

1. z=4(a+5b) + 7(3a+b)

 

2. x= 3(7a+b) +8 (a+3b)

 

3. y= a(a-b) + b(a+b)

 

4. p= x(x-2y) + 2y (x+2y)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2012 af Snick (Slettet)

Eksempel

1) z = 4(a+5b) + 7(3a+b)

Vi ganger ind i parantesen og får

z = 4a + 20b + 21a + 7b 

Vi lægger nu udtrykkene sammen og får

z = 25a + 27b

Du kan få lidt inspiration på nedenstående link

http://www.regneregler.dk/parenteser.jsp


Svar #2
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Tusind tak for hjælpen til denne opgave.

Kan du hjælpe med de 3 næste (eller andre brugere), så er det lidt nemmere for mig, for så er man i gang og kan ligesom bruge de stykker som hjælp, når man ved de indebære det rette resultat:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Arlecchino (Slettet)

Prøv engang at lave dem selv.


Svar #4
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Det kan jeg ikke, har brug for hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af Arlecchino (Slettet)

Hvad er det du ikke kan?


Svar #6
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Jeg kan ikke regne 2, 3 og 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Arlecchino (Slettet)

Kan du finde ud af at gange to tal med hinanden?


Svar #8
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Ja?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2012 af Arlecchino (Slettet)

Okay.

Se den her video, og prøv selv: http://youtu.be/XGjEX5xk6pY


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2012 af Snick (Slettet)

# 3

Det skal ikke lyde opdragende når jeg siger, at det er bedst at prøve frem selv. Det er samtidig også helt iorden at spørge om hjælp. Så lad mig se dig forsøge med opgave 2), da den skal løses med nøjagtig samme fremgangsmåde som opgave 1) :-) 

Jeg kan hjælpe dig med den sidste opgave 4)

p = x(x-2y) + 2y (x+2y) 

Vi ganger ind i parantesen og får

p = x2-2yx + 2yx + 4y2

Du tænker nok, hvor kommer det 4y2 fra? Det kommer fordi vi når vi ganger 2y ind på det andet led i (altså 2y * 2y) parantesen, så kan det opstilles sådan her: 2 · y · 2 · y, hvilket er det samme som at skrive 2 · 2 · y · y, hvilket er det samme som 22· y2, hvilket er det samme som 4 · y2

Tilsidst lægger vi udtrykkende sammen og får

p = x2 + 4y2

 


Svar #11
23. september 2012 af lettie (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN! Jeg skal nok prøve at regne 2 og 3 for dig lidt senere, skal lige noget:)


Skriv et svar til: LIGNINGER MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.