Samfundsfag

Skriv et notat til Venstre

23. september 2012 af Michael93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 
Jeg har fået denne opgave stillet i Samf - A niveau, og jeg kan slet ikke komme i gang. Har I nogle idéer jeg kan bruge? :) 

Opgaven: 
Skriv et notat.

Du er økonomisk-politisk rådgiver for Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

Skriv et notat, der forbereder Lars Løkke Rasmussen til en politisk debat om "Danmark i en globaliseret verden". Notatet skal sætte Lars Løkke Rasmussen i stand til at imødegå (modsige, afværge) kritikken  herunder:

6 svigt fra regeringen (Helle Thorning-S.)
Lad mig give seks gode, dårlige eksempler:
1) 25 pct. af en ungdomsårgang får ikke en uddannelse. De vil få det mere end svært i fremtiden. Alligevel har regeringen skåret ned på uddannelse. Og den satser slet ikke stort nok på at få de sidste med. Hvorfor er det ikke en strategisk førsteprioritet for en regering at sikre uddannelse af høj kvalitet til alle? Hvorfor er det ikke et mål, at det indenfor en regeringsperiode er slut med, at unge mennesker bremses i deres uddannelsesforløb?


2) Integrationen halter. Der er meget lang vej igen, selv efter den nye aftale, der er et godt skridt i den rigtige retning. Tosprogede børn og unge har enorme problemer. Hvorfor tager man ikke meget mere konsekvent fat? Hvorfor lader man sig tyrannisere og stoppe af systemers vanetænkning og modstand, hvad enten det gælder spredning af elever eller helhedsskole?



3) Fremtidens jobs afhænger af forskning og udvikling. Alligevel er alle sagkyndige og interesseorganisationer – inklusive Dansk Industri – enige om, at regeringens indsats simpelthen ikke slår til? Hvorfor holder man sig tilbage?


4) Selv med fremgang i beskæftigelsen har alt for mange grupper det svært på arbejdsmarkedet. Alligevel har regeringen gjort for lidt for seniorerne, de etniske unge, de ufaglærte i brancher truet af udflytning og mennesker i udkantsområderne, der ser udviklingen styre udenom eller væk fra deres egn.


5) Regeringen forsømmer fælt at satse på fremtiden når det gælder energi og miljø. Her kunne der ligge enormt mange jobs i en ambitiøs satsning. Men det lader man bare fise ud.


6) Og endeligt er regeringen simpelthen ikke med fremme, når slaget om reformer og udvikling internationalt skal slås. Det viste sig på EU-topmødet, hvor statsministeren dukkede sig, frem for at stå op i kampen for mere satsning på fremtidens forskning, og mindre på fortidens landbrug. Ja, undskyld hvis jeg her bander i kirken.


Skriv et svar til: Skriv et notat til Venstre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.