Matematik

Gået i stå i udregningerne

23. september 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er i gang med at løse opgaven: 1,02^x = 7

log(1,02^x) = log(7) = x*log(1,02) = log(7) <=> x = log(7)/log(1,02)

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre nu..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af mathon

 

                       log(1,02x) = log(7)

                       log(1,02)•x = log(7)............


Svar #2
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

jeg er ikke lig med..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af mathon

 

                      log(1,02)•x = log(7)

                      x = log(7) / log(1,02)

 


Svar #4
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Jaer. Det er hvor langt jeg er kommet. så ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre herefter;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

tryk det ind på lommeregneren... Log(7) og Log(1,02) er "bare" 2 tal...

medmindre du vil aflevere resultatet som et præcist tal så er du allerede færdig 


Svar #6
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Vi må ikke bruge lommeregner til opgaven. Så jeg ved ikke, hvordan jeg kan finde x som et præcist tal vha. regnereglerne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Jamen så er x = log(7)/log(1,02) et præcist tal ;)


Svar #8
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

I min facitlise står der 98,27? Er det ikke muligt at komme frem til dette tal uden at bruge cas? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Ikke uden at bruge lommeregner - nej - medmindre du god til hovedregning - bedre end de fleste ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er sikkert tilladt at benytte lommeregneren til at beregne log(7)/log(1,02). Meningen med ikke at bruge lommeregner er nok, at løsningen x = log(7)/log(1,02) skal findes uden at bruge lommeregnerens CAS-værktøj. Til sidst kan man benytte lommeregneren til at beregne talværdien.


Svar #11
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Okay, tak;-)


Skriv et svar til: Gået i stå i udregningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.