Kemi

Hjælp! Hvordan gør man?

24. september 2012 af Marinwuhu (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

17 mL 0,1M HNO3 blandes med:

a) 5 mL 0,2M KOH

b) 8,4 mL 0,2M KOH

c) 8,6 mL 0,2M KOH

Beregn pH i de tre blandinger.

 

Det står ikke i bogen og min lærer har ikke gennemgået det, og det skal afleveres i aften.

Vil nogen give et eksempel, bare på den første? Evt. med forklaring! Tak...

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af mathon

                           17 mL 0,1 M HNO3

indeholder
                           n(H3O+) = (0,017 L) • (0,100 mol/L) = 0,0017 mol

 

       a) 5 mL 0,2 M KOH indeholder

                            n(OH-) = (0,005 L) • (0,200 mol/L) = 0,0010 mol

       efter blanding og omrøring
       haves
                           n(H3O+)overskud = (0,0017 mol) - (0,0010 mol) = 0,0007 mol
                         
                           i fællesvolumenet 22 mL

hvoraf
                           [H3O+] = (0,0007 mol) / (0,022 L) = 0,032 M

                           pH = -log([H3O+]) = -log(0,032) = 1,5
 
                                                         
                       

 
 

 

 


Skriv et svar til: Hjælp! Hvordan gør man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.