Matematik

mig eller lommeregneren?

24. september 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

nåpr jeg regner stykket:

1/3*ln(e^9)-ln(e^2) får jeg 7/3, men min lommeregner får 1 som facit. Dette kan jeg bare ikek forstå.

Er det nogen, som vil tjekke, hvem af "os" der har ret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

Lommeregner har ret.

(1/3)*9·ln(e) - 2·ln(e) = 1

Husk, at ln(ex) = x·ln(e) = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

det giver jo 1/3·9-2 = 1 ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du regner

(1/3) · (ln(e9) - ln(e2)) = (1/3) · (9 - 2) = 7/3 ,

men man skal beregne

(1/3)·ln(e9) - ln(e2) = (1/3)·9 - 2 = 3 - 2 = 1


Svar #4
24. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Jaer, okay. Jeg har også lige selv fået den til at give 1, så det er godt. Men så kan jeg ikke forstå, hvad der er gået galt i min forrige udregning:

1/3*ln(e^9)-ln(e^2) = 1/3*ln(e^9/e^7) = 1/3*ln(e^9-2) = 1/3*ln(e^7) = 1/3*7*ln(e) = 7/3*1 = 7/3

Hvor er det det går galt i min udregning?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Det går galt allerede ved din første operation... husk som #1 skriver at ln(ex) = x


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Se #3


Svar #7
24. september 2012 af Sinimini (Slettet)

#5

Kan man så ikek bruge potenregnereglen? Kan ikke se, hvorfor det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2012 af YesMe (Slettet)

#7

Jeg synes du skal tænke på regnearternes hieraki. http://skole.kirketorp.dk/images/file/Regnearternes%20hierarki.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Som stykket er skrevet op er det kun ln(e9) der skal ganges med (1/3), ikke ln(e2) , men hvor du får 7/3 som resultat, ganger du også ln(e2) med (1/3) .


Svar #10
24. september 2012 af Sinimini (Slettet)

nåå, okay, tak. Nu giver det mening! ;-)


Skriv et svar til: mig eller lommeregneren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.