Matematik

Potens i potens

24. september 2012 af JrAl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lige med endnu et stykke, som skal reduceres. Denne gang skal jeg reducere noget som står i potens, der står i potens.

Opgaven ser således ud:

4^(x+1)x-1

Hvad jeg er kommet frem til er flg. indtil videre:

4^(x+1)x * (x+1)-1

41/x+1^(-x) * 1/x+1 

Men så kan jeg ikke komme længere. Og jeg er nu heller ikke sikker på, om jeg har tacklet det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af mathon

 

                                       (ab)c = ab•c


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af mathon

 

                    (4x+1)x-1 = 4(x+1)(x-1) = 4x^2-1


Svar #3
24. september 2012 af JrAl (Slettet)

Er der ikke forskel på (a^b)c og a^(bc) ?

For så går det hen og bliver (x+1)x * (x+1)-1 som er der hvor jeg går i stå.


Skriv et svar til: Potens i potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.