Matematik

partiel differentiation

25. september 2012 af Sporefyt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg har opgaven at jeg skal differentiere følgende udtryk:

u =e-* sin(s+2t)

Bør jeg så differentiere med henblik på s, og derefter t?

Hvis ja, skal jeg da ikke bruge både produktreglen og reglen for at differentiere en sammensat funktion ?

 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af nielsenHTX

det er ligegyldigt om du tager s først og så t eller omvendt, men her det lettet med s først.

med hensyn til s skal du kun bruge reglen om en sammensat funktion

med hensyn til t skal du bruge begge.


Svar #2
25. september 2012 af Sporefyt (Slettet)

Jeg får at:

Us= cos(s+2t)

Ut= e-t*2*cos(s+2t)+ -e-t*sin(s+2t) 

Forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af nielsenHTX

du/ds=e-t*sin(s+2t) 

den anden er rigtig

men troede du skulle finde (du/ds)(du/dt) ?


Svar #4
25. september 2012 af Sporefyt (Slettet)

Hvordan får du at du/ds=e-t*sin(s+2t) ?

Skal jeg ikke blot multiplicere Us med U?


Skriv et svar til: partiel differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.