Matematik

Hvor mange år?

25. september 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det radioaktive stof, strontium 90 henfalder, så der pr. år forsvinder 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

Bestem hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet.

Er der en der er flink, at fortælle mig hvordan jeg finder ud af det?? :)

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andreww (Slettet)

1 = 7·(1-0.0245)n        | Brug logaritmen for at isolere n, som angiver antal år.


Svar #2
25. september 2012 af Onleene95 (Slettet)

Jeg forstår ikke, helt hvad du mener, når jeg skal isolere n med logaritmen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Andreww (Slettet)

1 = 7·(1-0.0245)n

(1/7) = (1-0.0245)n

log(1/7) = log(1-0.0245)·n

n = log(1/7) / log(1-0.0245)


Svar #4
25. september 2012 af Onleene95 (Slettet)

Tak Andreww! :)


Skriv et svar til: Hvor mange år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.