Matematik

ligninger !!!

25. september 2012 af muna22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen 

jeg vil bare lige være sikker om jeg har regnet rigtigt. regnstykket lyder sådan her :

7(x+2)-3(x-4)-x=2(x+5)+46

7x+14-3x+12-x=2(x+5)+46

7x-3x-x+14+12=2(x+5)+46

3x+26    = 2(x+5)+46

3x+26  = 2x+10+46

3x+26 = 2x+56 

3x+26-26=2x+56-26

3x -2x= 2x+56-26-2x

1x = 30 

 

Kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ser rigtigt ud. Du kan selv gøre prøve ved at indsætte løsningen i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af nielsenHTX

jeg får også at x=30 du kan jo altid tjekke om

7(30+2)-3(30-4)-30    =?   2(30+5)+46 

116 = 116   så den er god nok


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Dontblame (Slettet)

Jep det passer :-)


Svar #4
25. september 2012 af muna22 (Slettet)

taak :) - men jeg har lige et spørgsmål hvordan regner man ligninger med brøker? 

f.eks. 

x-2/6- 2x+13/8 = 37/24-12+x/4  ? ( har forsøgt men jeg kan ikke. )


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gang med brøkernes fællesnævner på hver side.


Svar #6
26. september 2012 af muna22 (Slettet)

1) X-2/6 – 2x+13/8=37/24-12+x/4
4x-8x-6x+39=37-72+6x
-10x+39= -35+6x
-10x+39-39=-35+6x-39
-10x = 4+6x
-10x-6x=4+6x-6x
4x=4
X=1 

 

jeg er ikke helt sikker, - kan det her passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2012 af mathon

 

      [ (x-2)/6 - (2x+13)/8 ] = [ (37/24) - (12+x)/4 ]                    mutilicer med 24 på begge sider

      24•[ (x-2)/6 - (2x+13)/8 ] = 24[ (37/24) - (12+x)/4 ]

      4(x-2) - 3(2x+13) = 37 - 6(12+x)

      4x - 8 - 6x - 39 = 37 - 72 - 6x

      -2x - 47 = -35 - 6x

      4x = 12

    
      x = 3

     


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2012 af mathon

hvis du havde gjort prøve
for x = 1

            

                                   venstre                                     højre
                          (1-2)/6 - (21+13)/8                    (37/24) - (12+1)/4

                          -(1/6) - (15)/8                            (37/24) - (13/4)

                          -(49/24)                                       -(41/24)
 

kunne du have konstateret, at din løsning var forkert


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2012 af mathon

   

      ...du ville undgå meget fremtidigt reduktionsbøvl, hvis du lærte at bruge parenteser rigtigt


Svar #10
26. september 2012 af muna22 (Slettet)

hvorfor ganger du med 4,6 og 24?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der ganges med brøkernes fællesnævner 24 = 4·6 = 3·8 på hver side.


Skriv et svar til: ligninger !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.