Matematik

f (x)

25. september 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Diameter (mm)    4      5     6       8       10      14      16      20       24
Brudstyrke (kg)  250 400 600 1000 1550 3200  4000 6000 10000

Der oplyses, at brustyrken f (x) (kg) som funktion af diameteren x (mm) er en potensfunktion.

Benyt tabellen til at bestemme f (x)

Hvad skal jeg gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Dontblame (Slettet)

Benyt at for potens funktioner:

Log(y2/y1)/log?(x2/x1) = a

Dernæst

b = y1/x1^a


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af DMUS (Slettet)

Du skal finde konstanterne (b og a) i det generelle udtryk for en potensfunktion ( f(x) = b * x^a) således at den funktion du får går igennem alle punkterne givet ved dine tabel værdier (eller så tæt på dette som muligt).

 


Svar #3
25. september 2012 af Onleene95 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, Dontblame


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2012 af DMUS (Slettet)

x1 og x2 i #1 repræsenterer x-koordinaterne til to forskellige punkter, ligeledes repræsenterer y1 og y2 y-koordinaten i de samme punkter.

x1 og x2 kunne fx være 4 og 24, altså det første og sidste punkt i din tabel.

y1 og y2 ville så være henholdvis 250 og 10000.

Du kan se formlerne for a og b i #2 og i linket, eller du kan udlede dem selv, ved at løse 2 ligninger med 2 ubekendte.

http://www.regneregler.dk/potensfunktion.jsp

 

Håber det giver svar.


Skriv et svar til: f (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.