Matematik

Gammastråles intensitet

25. september 2012 af FIPGC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når en bestem type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten I0 før passage gennem blyvæggen og intensiteten I efter passage: I=I0e-0,0393x hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm.

Beskriv, hvilken information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensitet.

 

Jeg har et problem med denne opgave, jeg håber nogen kan hjælpe!
Pfh tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af mathon

 

                 af
                                        I = Ioe-0,0393x   kan bl.a. beregne

    halveringstykkelsen

                                        (1/2)•Io = Ioe-0,0393

                                        (1/2) = e-0,0393

                                        2 = e0,0393

                                        ln(2) = 0,0393

                                        X½ = ln(2) / 0,0393 = 17,6 mm

   

       I = Ioe-0,0393x  "fortæller" at 1,76 cm Pb kan halvere gammastrålingens intensitet                         


Svar #2
25. september 2012 af FIPGC (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Gammastråles intensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.