Matematik

Divisionalgoritme

26. september 2012 af LOl.I.POP (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Udfør i hånden divisionsalgoritmen med p(z) = Z3+ z2 + (1 + 2 )z + 9 + 1 og d(z) = Z - 2

p(z) = Z3+ z2 + 3z + 10 og d(z) = Z - 2

 

Ville meget gerne have hjælp til at komme i gang.

Har været syg i den sidste uge, så jeg er ikke blevet undervist i dette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af peter lind

Du skal sammenligne koefficienterne til den højeste grad i polynomierne. Her er det z3 og z Da z*z2 = z3 er den første koefficient z2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af mathon

 

                      z-2|  z3+ z2 + 3z + 10 | z2+3z + 9 + (28/(z-2)
                             z3-2z2
                                 3z2+3z+10
                                 3z2-6z
                                      9z+10
                                      9z -18
                                          28
                                          28
                                            0

                 


Skriv et svar til: Divisionalgoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.