Matematik

Omdrejningslegeme

26. september 2012 af Risagermikkel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor omdrejningslegemetss volumen er mindre end arealet af et integral? Har det noget at gøre med at den er tredimensionelt og roteres om x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af mathon

   

                             ...kommer helt an på funktionen


Svar #2
26. september 2012 af Risagermikkel (Slettet)

Har ikke et konkret eksempel, men ville bare forhøre mig om hvad grundene kunne være. For jeg ved at det er normalt at volumenet er større end arealet, men i hvilke tilfælde kan det være omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af peter lind

Det kommer helt an på hvilken måleenhed du bruger, så påstanden er meningsløs.

Tag en kugle og en cirkel

V = 3*π*r3/4

O = 4πr2

V/O = 3r/16

som jo er afhængig af måleenheden. Hvis radius er 1 m og du bruger enheden mm vil du få 3000/16 mm

Bruger du km i stedet for får du 0,003/16 km


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2012 af SuneChr

# 0

For at sammenligne talstørrelser med enheder

skal enhederne være de samme.

1 cm2 kan ikke sammenlignes med 1 cm3 .

Det er rigtigt, som du skriver, at legemets volumen måles med en rumlig enhed og ikke kan sammenlignes med

legemets overflade, som måles med en fladeenhed.

# 0  "arealet af et integral" giver ingen mening, men derimod: arealet bestemt ved et integral.


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.