Matematik

målestoksforhold

26. september 2012 af wittenjohan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgaven viser: Vis, at målestoksforholdet på kortet er 1:3000 ved godt der er noget med terning og virkelighed.

Men hvordan viser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af YesMe (Slettet)

Du skal finde forholdet. (Du skal evt. beregne det)


Svar #2
26. september 2012 af wittenjohan (Slettet)

#1


Du skal finde forholdet.


Ja det er jeg godt klar over, men hvordan gøre jeg det`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af YesMe (Slettet)

Hvordan skal jeg være godt klar over at hjælpe dig i detaljer, når oplysninger ikke er detaljeret godt nok?


Svar #4
26. september 2012 af wittenjohan (Slettet)

Forholdet er jo 1:3000 men der står jeg skal vise det, hvordan viser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2012 af SuneChr

1 : 3000 vil sige, at 1 cm på kortet svarer til 3000 cm = 30 m i virkeligheden.

Vis derfor, at en længde på 30 m vil være tegnet som en længde på 1 cm på kortet,

eller 15 m som ½ cm  osv.

Alle de virkelige mål skal divideres med 3000 og så tegnes.


Svar #6
26. september 2012 af wittenjohan (Slettet)

så f.eks. kan jeg skrive : 1cm = 3000cm = 30 m i virkeligheden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2012 af SuneChr

# 6

Skriv hellere

1 cm på kortet svarer til 30 m i virkeligheden.


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. september 2012 af mette48 (Slettet)

Der må være nogle mål på din tegning, sikkert en linie hvor man har skrevet mål på eller en afstand mellem to ting på tegningen, så du kender målet i virkeligheden.

Eksembel fra kirken til stationen er der 500 m.

Mål afstanden på kortet (måles til 25 cm.

tegningsmål : virkeligt mål

25 cm : 500m                      laver samme enhed på målene

25 cm : 50000 cm                 forkorter med 25 og udelader enhed

1: 2000                                 målestoksforhold

så bør dit resultat være 1:3000

 


Svar #9
26. september 2012 af wittenjohan (Slettet)

#8


Der må være nogle mål på din tegning, sikkert en linie hvor man har skrevet mål på eller en afstand mellem to ting på tegningen, så du kender målet i virkeligheden.

Eksembel fra kirken til stationen er der 500 m.

Mål afstanden på kortet (måles til 25 cm.

tegningsmål : virkeligt mål

25 cm : 500m                      laver samme enhed på målene

25 cm : 50000 cm                 forkorter med 25 og udelader enhed

1: 2000                                 målestoksforhold

så bør dit resultat være 1:3000

Jo det er der, der en " hvor lang er der fra indgangen til abejunglen, og der er 120 meter. det ved jeg 


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.