Matematik

Bestem ligning for tangent til grafen f

26. september 2012 af 123dr (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved   f(x) =  x3 – 6x2 – 15x + 2.

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).

 

Mit bud er umiddelbart at man skal differentiere funktionen f, og jeg får da:

 

f'(x) = 3x^2-12x-15

 

og derefter står jeg lidt af på hvordan jeg kommer videre? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af nielsenHTX

start med at finde

f '(x)   (det er har du gjort og den er rigtig)

bestem så f '(-2)                        ( f '(a) betyder at du skal indsætte a på x's plads og så udregne)

og bestem så f(-2)

og indsæt så i tangentligningen som er

y=f(x0)+f '(x0)(x-x0)    her er x0=-2


Svar #2
26. september 2012 af 123dr (Slettet)

Det forstod jeg, mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent til grafen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.