Matematik

Halveringskonstant

26. september 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har lavet en eksponentiel regression over en sæt data. og fået følgende forskrift:f(x)=15,7*(0,891)^x

x=temperatur

f(x)=holdbarhed

Bestem ved hjælp af den fundne forskrift halveringskonstanten for holdbarheden, og bestem den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2C

jeg har fået halveringskonstanten til ca. 6., hvordan beregnes den procentvise stigning, når temp. øges med 2 Celsius?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af peter lind

100(f(x+2)-f(x))/f(x)


Svar #2
26. september 2012 af mimok (Slettet)

Kan det passe, at det giver: −20.56%


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af mathon

                     det giver: -20.61%

         når temperaturen øges 2ºC mindskes holdbarheden med 20,6%


Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.