Matematik

Excel-hjælp

27. september 2012 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

har et datasæt med renter rt til tid t, t = 1,..., T+1 (vedhæftet)

hvordan skrives formlen yt = ln(rt+1/rt) - 1/T*∑t=1Tln(rt+1/rt) i Excel (søjle F),

hvor yt er centrerede log-afkast af daglige rentesatser?

Vedhæftet fil: datasæt.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav en søjle F der vil have den løbende sum T , og en søjle G, der vil have den løbende sum af ln(rt+1/rt) . Sørg for at de er initialiseret korrekt i første datarække (række 2). I række 3 vil man så taste formlerne

F3:   =F2+1

G3:  =G2+E3

H3:  =E3-G3/F3

og så kopiere disse formler ned gennem regnearket.

Afpas det, hvis jeg ikke har forstået din formel korrekt.


Svar #2
27. september 2012 af jyden90 (Slettet)

har vedhæftet et word-dokument hvor formlen er mere letlæselig.

Som jeg forstår formlen for yt er andet led ens for alle yt og lig med det gennemsnitlige logafkast for hele samplen, er det korrekt forstået?

Vedhæftet fil:formel.docx

Svar #3
27. september 2012 af jyden90 (Slettet)

prøver lige igen - fatter ik hvorfor det, i word, indsatte billede med formlen ik ka ses i word-dokumentet i #2...

har nu i stedet vedhæftet en pdf hvor formlen er mere letlæselig.
Som jeg forstår formlen for yt er andet led ens for alle yt og lig med det gennemsnitlige logafkast for hele samplen, er det korrekt forstået?

Vedhæftet fil:formel.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det aner jeg ikke. Jeg ved ikke hvad T er.


Svar #5
27. september 2012 af jyden90 (Slettet)

som jeg forstår teksten, er T antallet af perioder, og der er derfor en færre end antallet af tidspunkter, t. Men ka godt være jeg misforstår.


Skriv et svar til: Excel-hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.