Matematik

Linens Parameterfremstilling

27. september 2012 af Theguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en vektorfunktion r bestående af 3 koordinat funktioner , x(t), y(t) , z(t). Jeg skal opstille en parameterfremstilling til vektorfunktionen. Hvordan beregner jeg x,1x,2,x3, og r1,r2,3 ? således at jeg kan opstille parameterfremstilling


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vælg to parameterværdier t1 og t2 . Benyt r(t1) som koordinatsættet for et punkt på linien, og benyt

      a = r(t2) - r(t1)

som en retningsvektor for linien.


Svar #2
27. september 2012 af Theguy (Slettet)

Hvad skal jeg bruge a til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

En parameterfremstilling for en linie benytter både et punkt Q og en retningsvektor a :

          OP = [x(t) , y(t) , z(t)] = OQ + t·a ,  t ∈ R

 


Svar #4
27. september 2012 af Theguy (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Linens Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.