Kemi

mængdeberegning

27. september 2012 af mohammedshahwani (Slettet)

hvilken af de af målte mængder stof indholder flest atomer, hvis mængderne da ikke er lige så store.

50g carbon eller 70g silicium?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Divider stofmassen med massen af 1 atom af det pågældende grundstof.


Svar #2
27. september 2012 af mohammedshahwani (Slettet)

tak tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..............Man ved, at: n=m/M

..............nC/nA=mC/MC=50g/12,0107g/mol=4,1629547 mol

..............nSi/nA=mSi/MSi=70g/28.0855g/mol=2,49238931 mol


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.