Matematik

Matematik - Geometri

27. september 2012 af Heinrichsmor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med hvad jeg skal gøre ved dette spørgsmål?

For at kunne beregne højden af et hus måles i en afstand af 100 m. fra huset en vinkel på 25 grader mellem jordoverfladen og sigtelinien til husets top.
Hvor højt er huset? 


På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af mathon

tegn den lodrette, retvinklede trekant;
hvor højde og afstanden er kateter

                                                           h = (100 m) • tan(25º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..tan(250)=h/100 ⇔h=100·tan(250)

..husk at det regnes i meter.


Skriv et svar til: Matematik - Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.