Matematik

Omvendte funktioner!

27. september 2012 af msom (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hææælp jeg skal aflevere emneopgave i morgen, hvor jeg bl.a. skal svare på dette spørgsmål:

Forklar hvad der gælder for omvendte funktioner. Vælg forskriften for en førstegradsfunktion og fremstil den omvendte  f^(-1).

Mit problem er bare at vi ikke har haft om det med vores gamle lærer.. Så håber meget der er nogle der kan hjælpe mig med dette spørgsmål;-))

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af SuneChr

f(x)  =  ax + b         a ≠ 0

f -1(y)  =  1/a·y - b/a


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder, at

f(f-1(x)) = f-1(f(x)) = x

Når f sammensættes med sin inverse afbildning, får man den identiske afbildning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af mathon

 

                      f(x) = y = ax + b

                      f -1(y) = x = (y-b)/a = (1/a)•(y-b) = (1/a)y - (b/a)

som dog
ofte noteres
                      f -1(x) = (1/a)x - (b/a)

 

 


Svar #4
27. september 2012 af msom (Slettet)

Mange tak for jeres svar:-)


Skriv et svar til: Omvendte funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.