Matematik

substitution

28. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg har en opgave der går ud på at finde ubestemte integraler vha substitution

 

∫(2x+7)^9dx

jeg forstår man skal angive et t, vil det være 2x+7, eller hele udtrykket opløftet i 9?

 

jeg har også svært ved at gennemføre selve substitutionsprocessen, kunne nogen forklare fremgangsmåden?

 

MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...F(x)=∫(2x+7)9dx

..Vi substituerer u=2•x+7.

..du/dx= 2 ⇔dx=(1/2)du

..F(x)= (1/2)•∫ u9 du=(1/2)•(1/10)•u10+k=(1/20)•u10+k=(1/20)•(2•x+7)10+k

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2012 af YesMe (Slettet)

∫t9 dx    hvor t = 2x + 7, så dx = (1/2) dt

(1/2) ∫t9 dt = ... ?


Svar #3
28. september 2012 af CSSK (Slettet)

yes, nu forstår jeg! TAK


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Så lidt :)


Skriv et svar til: substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.