Matematik

substitution

28. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

∫2x√(x^2+4) dx

t= x^2+4 => dt/dx= 2 => dt=2dx=> dx= (1/2)dt= x dx

jeg vil sætte

1/2∫√t dt

=(1/2)* HVAD SKAL JEG EGENTLIG SKRIVE HER?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

F(x)= ∫ 2x√(x2+4) dx

.. vi substituerer: u=x2+4

..du/dx=2x ⇔dx=(1/(2x)) du

..Vi ser, at 1/2x går ud med 2x

..F(x)=∫ √u du = (2/3)•u3/2+k=(2/3)•(x2+4)3/2+k


Skriv et svar til: substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.