Matematik

Vektorer - hjælp !!!

28. september 2012 af majsu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

 

Jeg er igang med min matematik aflevering og stødt ind i nogle problemer. Jeg håber der er nogle derude der kan løse dem :)

 

Opgaver lyder således:

I et koordinatsystem er der givet et punkt A(5,8) og en linje l med parameterfremstillingen l:(x,y)=1,5)+t(-4,-2). Med P betegnes et vilkårligt punkt på l.

 

(a) Bestem skæringspunktet S mellem l og linjen gennem A vinkelret på l. ) Denne her skal jeg ikke have hjælp til da jeg har lavet den. Jeg fik det til S(9.4;-0.8)

 

b) Bestem koordinatsættet til vektor AP udtrykt ved t, og bestem t, så AP står vinkel ret på l.

 

c) Bestem koordinatsættet til spejlbilledet Aaf A i l.

 

Det er b og c jeg skal have hjælp til :D

 

Tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Benyt, at

AP = OP - OA = [1;5] +t·[-4;-2] - OA

Vektoren r = [-4;-2] er en retningsvektor for l. Bestem nu t, så at AP r = 0 .

c) Det til t i b) hørende punkt på l kaldes Q. Der gælder nu, at AQ = QAs .


Svar #2
29. september 2012 af majsu (Slettet)

Jeg har fået lavet b, men jeg forstår ikke rigtig opgave c. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal bestemme spejlbilledet As af A i linien l. Det fnder man ved først at nedfælde den vinkelrette fra A på linien l. Den vinkelrette skærer linien l i det punkt Q på linien, hvis parameter t blev bestemt i spm. b) Spejlbilledet As af A i linien l findes så ved at fortsætte langs den vinkelrette fra Q til man når et punkt As i samme afstand fra Q som afstanden fra A til Q. Dette er udtrykt i vektorligningen

QAs = AQ

Fra spm. b) kender man koordinatsættet til punktet Q. man har da

OAs = OQ + QAs = OQ + AQ = OQ + AO + OQ = 2·OQ - OA


Skriv et svar til: Vektorer - hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.