Matematik
Summationsbevis
Jeg søger et link til en artikel e.l., som viser, hvordan man kan bevise følgende sum
(se vedhæftede billede)
Har I nogle tips til, hvad man skal søge på (og hvor) for at finde beviset?
Svar #1
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)
Det drejer sig om at vise formlen
∑ni=1 2i = 2n+1 - 2 .
Formlen kan vises ved induktion efter n. Vi først, at den gælder for n = 1. Vis dernæst, at hvis den gælder for et n, så gælder den også for n+1 .
Svar #2
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)
TIl #1
Antager vi, formlen gælder for n, har vi
∑n+1i=1 2i = (∑ni=1 2i) + 2n+1 = 2n+1 - 2 + 2n+1 = 2·2n+1 - 2 = 2n+2 - 2 = 2(n+1)+1 - 2
Skriv et svar til: Summationsbevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
