Matematik

Koordinatsættet til projektionen af vektorerne a på b

29. september 2012 af hejmeddig4321 (Slettet)

Hej. 

Sidder og laver denne uges aflevering i matematik. Jeg har stødt på et problem, eller kan bare ikke huske hvordan man løser det. 

Jeg skal finde koordinatsættet til projektionen af vektor a på b. Jeg har beregnet projektionen og fået en ny vektor. Det skal også lige siges at det er vektorer i rummet. 

vektor a på b= (1.33;-0.66;1.33)

 

vektor a= (1, 2, 3)

vektor b= (2, -1, 2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

 

             ab = ((ab)/|b|2) • b


Svar #2
29. september 2012 af hejmeddig4321 (Slettet)

Og så får jeg koordinatsættet? :-)

 


Svar #3
29. september 2012 af hejmeddig4321 (Slettet)

Det er da sådan man regner projektionen ud? http://www.matematikfessor.dk/lessons/projektion-af-vektorer-199 har brugt denne metode. Jamen så er det jo bare koordinatsættet jeg har fundet (1.33;-0.66;1.33) da det er det jeg får. 

 


Skriv et svar til: Koordinatsættet til projektionen af vektorerne a på b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.