Matematik

reducering(kvadratsætning)

29. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Hey folkens! Jeg har virkelig brug for noget hjælp til denne kvadratsætning som lyder sådan

(x+1)(x-1)-(x+4)^2-15

jeg fik så svaret til x^2+16. Men fandt ud af da jeg skrev det hele ind i ti nspire at svaret var x^2-x-20

jeg har virkelig prøvet og prøvet på at få dette svar, men jeg kan virkelig ikke så håber at der er nogle derude der er venlige at hjælpe mig!

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2012 af nielsenHTX

(x+1)(x-1)-(x+4)^2-15=-32-8x så det går galt flere steder.

du skal bruge at (a+b)(a-b)=a2-b2 og (a+b)2=a2+b2+2ab


Svar #2
29. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Ja, kender godt formlen for kvadratsætning :), men ja det går virkelig meget galt !

Ellers tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2012 af nielsenHTX

#2 så prøv at skrive det du har her inde, så skal jeg nok siger hvor det går galt.


Svar #4
29. september 2012 af eray1996 (Slettet)

altså det jeg får svaret og beregningen til er: 

x^2+1x-1x-1-x^2+16-16x

som giver 1-16-16x, hvaa kan du finde ud af hvad det er at der er galt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2012 af nielsenHTX

#4 hvis du kender kvadratsætningerne hvorfor bruger du dem så ikke?

du skal huske at -(x+4)^2  er en minus parentes og at 2*4=8 ikke 16... og du glemmer de -15

altså har man at

(x+1)(x-1)-(x+4)2-15=x2-1-(x2+16+8x)-15

                                =x2-1-x2-16-8x-15

                                 =-32-8x


Svar #6
29. september 2012 af eray1996 (Slettet)

okay men du har os lavet en fejl ud fra svaret da svaret er:

x^2-x-20 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2012 af nielsenHTX

#6 der er regnet rigtig... jeg påpegede allerede i #1 hvad svaret er... prøv igen med din lommeregner...  

om ikke andet så se http://www.wolframalpha.com/input/?i=expand%28%28x%2B1%29%28x-1%29-%28x%2B4%29%5E2-15%29

 


Svar #8
29. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Eller, glem det jeg sagde, det er bare mig som kom til at snakke om en anden opgave :)

Mange tak! :D


Svar #9
29. september 2012 af eray1996 (Slettet)

men ellers, kunne du så måske også lige hjælpe mig med denne reducering? 

(a+2)(a-2)-3(2a+4)^2+11a^2


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Prøv nu selv. Det er helt den samme fremgangsmåde som for den første opgave.


Skriv et svar til: reducering(kvadratsætning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.