Matematik

Sinus-funktioner.

29. september 2012 af indo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgivet følgende:

f(x) = a*sin(bx+π/2)

Funktionen ligger således at det rammer følgende punkter:

(-1.65 ; 0.3)

(1.65 ; 0.3)

(0 ; 0.575)

 

Find a og b i funktionen.

------------------------------------

Jeg har fundet a, da dette er funktionens amplitude og (0 ; 0.575) er dens toppunkt, så a er således 0.575.

Problemet er så at jeg ikke kan finde b.
Jeg har prøvet at lave mange forskellige ligningsystemer. Jeg har overvejet at benytte formelen for perioder, men dette hjalp heller ikke. Jeg har prøvet at differentiere skidtet, og sat ligningsystemer op den vej igennem, men det hjalp heller ikke.

Så kunne være fedt med nogle hints!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv så at løse ligningen

0,3 = 0,575·sin(-1,65b + π/2) = 0,575·cos(1,65b)


Svar #2
29. september 2012 af indo (Slettet)

b=0?

 

men hvorfor, bruger du det, og hvorfor er det: cos(1.65b) og ikke cos(-1.65b)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der gælder, at sin(π/2 - x) = cos(x) . Så er

cos(1,65b) = 0,3/0,575 , og dermed

1,65b = cos-1(0,3/0,575) , og dermed

b = cos-1(0,3/0,575) / 1,65 = 0,619


Skriv et svar til: Sinus-funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.