Matematik

isolering

29. september 2012 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der ved, hvordan man kan isolere denne formel: 1/R = 1/R1 +1/Rom til denne formel R1=R*R2/R2-R ?

 

Har prøvet lidt men er gået i stå:

1/R = 1/R1 +1/R1

1/R - 1/R = 1/R1 +1/R2 - 1/R2

1/R - 1/R = 1/R1

1/1/R - 1/R =R1

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler først 1/R1 , og forlæng de to brøker på højre side til deres fællesnævner, sæt på fælles brøkstreg, og inverter så på hver side:

1/R1 = 1/R - 1/R2

         = R2/(R·R2) - R/(R·R2)

         = (R2 - R) / (R·R2)


Svar #2
29. september 2012 af samsamsamsam (Slettet)

Tak, fordi du gider at hjælpe! 

 Kan du vise, hvad gør man efter dette step?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så "vender man bunden i vejret" på brøkerne:

R1 = R·R2 / (R2 - R)

Hvis a/b = c/d gælder også at b/a = d/c . 


Svar #4
29. september 2012 af samsamsamsam (Slettet)

1/R1 = 1/R - 1/R2

1/R1 = R2/(R·R2) - R/(R·R2)

1/R1  = (R2 - R) / (R·R2)

R1 = R·R2 / (R2 - R) Fjerner 1-tallet så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så får man R1/1 som jo er lig med R1 . Ethvert tal divideret med 1 er lig med tallet selv.


Svar #6
29. september 2012 af samsamsamsam (Slettet)

Hmm, okay. Nu giver det lidt mere mening


Svar #7
29. september 2012 af samsamsamsam (Slettet)

Skal man så dividere brøken med 1?


Svar #8
30. september 2012 af samsamsamsam (Slettet)

#5


#4

Så får man R1/1 som jo er lig med R1 . Ethvert tal divideret med 1 er lig med tallet selv.

 

Vil du ikke hjælpe mig videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hjælpe videre? Du er da vel færdig her. Forstår du ikke, hvad man får som resultat, når man dividerer et tal med 1 ?


Svar #10
30. september 2012 af samsamsamsam (Slettet)

Ohh, det var et dumt spørgsmål!!
 

-men mange tuside tak!

 

R1=R*R2/R2-R 

R1 = R·R2 / (R2 - R)


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.