Matematik

Harmoniske svningnigner

30. september 2012 af 215 (Slettet)

For a sine wave of a given frequency, the absolute value |z| of the corresponding z is the amplitude and the argument arg(z) the phase.

For f(x) = z*e^ix 

Gælder det samme for 

cos kurver, og hvorfor er amplituden længden af Z?


Svar #1
30. september 2012 af 215 (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Complex_number#Signal_analysis


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skriver

z = r·e ,

og har så, at

Re(z) = r·cos(θ) ,

som jo er en sinusbølge med amplituden r = |z| .


Svar #3
30. september 2012 af 215 (Slettet)

Kan det yderligere forklares hvorfor amplituden er længden af den reelle del?

 

og r·cos(θ)

er der R modulus eller det reelle tal R. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når man skriver

z = r·e = r·(cos(θ) + i·sin(θ))

er r er ikke-negativt reelt tal. Derfor er

Re(z) = r·cos(θ) = |z|·cos(θ)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2012 af mathon

fordi
          projektionen af en jævn cirkelbevægelse

                            OPt = [r·cos(ωt+φo),r·sin(ωt+φo)]

på en af akserne er ligningen for en harmonisk svingning.

 

projektion på x-aksen
                                            xt = r·cos(ωt+φo)

projektion på y-aksen
                                            yt = r·sin(ωt+φo)

så om man vælger cos- eller sin-udtrykket
er ligegyldigt

                         da sin(ω·t + φo) = cos(ω·t + φo - (π/2))         

                         så skiftet fra sin- til cos-udtrykket eller omvendt blot er en regulering
                         af begyndelsesfasen med ±(π/2).
              


Skriv et svar til: Harmoniske svningnigner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.