Matematik

Cin /Cos

30. september 2012 af Nero3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg forstår virkeligt ikke de her to opg. i må meget gerne hjælpe mig, step til step :=)

Opgave 3
Angiv koordinaterne til retningspunkterne (det nedsænket tal angiver vinklen)
P67, P23, P45, P135, P10, P170,
og giv ved hjælp af figurer en forklaring på sammenhængen mellem koordinaterne for de to første, de to næste og de to sidste.

 


Opgave 4
Om en vinkel, v, vides at sin(v) = 0,6. Find de to vinkler (2 decimaler) i intervallet [0°;180°], der passer i ligningen.
Opgave 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4. Benyt

P(θ) = (cos(θ) , sin(θ))

Opg 5. Benyt, at sin(v) = sin(180º-v) , så v = sin-1(0,6) eller v = 180º - sin-1(0,6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af SuneChr

Opgave 3 må du omformulere. Den er uforståelig.

Opgave 4          v = sin-1 0,6    Der er rigtignok to løsninger i intervallet, idet  sin v = sin (180o - v)


Svar #3
30. september 2012 af Nero3 (Slettet)

Tusind tak for svar! Det hjalp :-) 
jeg er dog stadig lidt i tvivl omkring opgave 3
 

Angiv koordinaterne til retningspunkterne (det nedsænket tal angiver vinklen)
P67, P23, P45, P135, P10, P170,
og giv ved hjælp af figurer en forklaring på sammenhængen mellem koordinaterne for de to første, de to næste og de to sidste.

 

Der desværre er formuleret på denne måde i afleveringen.

Jeg kan se logikken i at benytte P(θ) = (cos(θ) , sin(θ)) men forstår ikke helt hvordan jeg får kordinaterne når jeg kun kender P? Det eneste jeg kan gøre er jo P(67)=(cos(θ) , sin(θ))? 
Håber i kan hjæpe mig endnu en gang :-) På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo meningen, at man indsætter det "nedsænkede" tal som vinklens gradtal, for eksempel

P67 = (cos(67º) , sin(67º)) = (0,390731 ; 0,920505)

Man vil så bemærke, at P67 fremkommer af P23 ved en drejning på 44º mod uret omkring origo.


Svar #5
30. september 2012 af Nero3 (Slettet)

Tusind tak! Det var en stor hjælp! Nu forstår jeg det meget bedre :-) 
Forstat god søndag aften! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Info kuriøsitet

det er noget selv en special abejder kan komme ud for at skulle kunne beregne-

eksempelvis en kranfører der skal kunne beregne belastningen af løfte stropperne ved forskældig sprednings vinkel:

 


Skriv et svar til: Cin /Cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.