Matematik

Hvordan omregner jeg cm3 til L

30. september 2012 af Prætegaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har en opgave, hvor jeg skal regne ud hvor meget is der kan være i en isvaffel.

Hvordan omregner jeg cm3 til litter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af nielsenHTX

brug at 1dm3=1L      (1dm=10cm)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2012 af SuneChr

1000 cm3 = 1 L

1 cm3 = 0,001 L

Og hvis isvaflen er kegleformet, kender du sikkert formlen for rumfanget.


Svar #3
30. september 2012 af Prætegaard (Slettet)

super, - tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2014 af Breuning (Slettet)

Har lige et spørgsmål, jeg skal regne 6,34 liter til cm3 hvordan gør jeg det????

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brug forklaringen i #2:

        1 L = 1000 cm3 .

6,34 liter er 6,34 gange så meget som 1 liter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2014 af exatb

Når man skal lave den slags opgaver, kan man med fordel forestille sig en kasse med en kantlængde på enten

1 m

10 dm

100 cm

eller

1000 mm

Hvis man ganger tallet med sig selv tre gange har man rumfanget. Dette rumfang svarer til 1000 liter. 

Skal man så omregne 6,34 liter til cm3  ganger man de 100 cm med sig selv tre gange, og dette svarer til 1000 liter.

1000 liter = 100*100*100 cm3

1000 liter = 1000000 cm3

1 liter  = 1000 cm3

Der ganges med 6,34 på hver side for at finde det ønskede antal liter

6,34 * 1 liter  = 6,34 1000 cm3

6,34 liter  =  6340 cm3

--------------------------------

Vil man omregne de 6340 cm3 til dm:

100*100*100 cm = 10*10*10 dm3

1 cm3  =  0,001 dm3

6340*1 cm3  = 6340*0,001 dm3

6340 cm3  = 6,34 dm3


Skriv et svar til: Hvordan omregner jeg cm3 til L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.